Ta hand om både huden och håret

Att ta hand om huden och håret är viktigt för att du ska må bra och känna dig fräsch. Det är viktigt att ha bra rutiner och bra produkter. Vill du ha riktigt bra produkter till din hud ska du kolla in vad Verso Skincare erbjuder. Det finns alla typer av produkter som din hud kan tänkas behöva. En bra utgångspunkt för vad huden behöver är någon typ av rengöring, fukt och solskydd. Sedan är det bra köpa produkter som är anpassade efter din hud och göra rutinen mer anpassad efter dig. En tumregel som du kan ta med dig är att börja med produkter som är ”tunna” och gå till ”tjocka”. Det blir lite lager på lager-princip.

Tips till daglig hudvårdsrutin

Börja med att rengöra ditt ansikte varje morgon och kväll. Du kan använda en rengöringsmousse eller en rengöringsmjölk. Efter det använder du en toner. Den hjälper till att ta bort överblivet smink samt förbereda huden för nästa steg. När huden är ren är det dags att applicera en ögonkräm följt av ett serum. När serumet har torkat kan du avsluta med en dagkräm om det är på morgonen och en nattkräm om det är på kvällen. Tänk på att inte bara smörja in ansiktet utan halsen och dekolletaget också för att återfukta all hud. Detta är ett grundförslag till hudvårdsrutin. Det kan vara så att du behöver något till steg i din rutin. Anpassa den efter vad du behöver.

Ta hand om håret

Det är lika viktigt att ta hand om håret som det är att ta hand om huden. Det bästa du kan göra för ditt hår är att köpa produkter som passar just din hårtyp. Till exempel om du har mjäll behöver du byta produkter. Du ska också anpassa din hårvårdsrutin efter din hårtyp. För att hitta produkter som passar ditt hår behöver du försöka ta reda på vilken hårtyp du har och sedan testa produkter tills du hittar något som passar. Något som ger ett välmående hår är att klippa det regelbundet, använda värmeskydd och att använda balsam och inpackning.