Hår- och sminktips för dig med glasögon

Glasögon är trendigare än någonsin och det finns massor med snygga bågar. Det är dock många som tycker att det kan vara lite klurigt att veta vilken frisyr och sminkning som passar bäst med glasögon. Här hittar du de bästa tipsen för hur du stylar håret och sminkar dig de dagar du bär bågar.

Hårstyling

Oavsett om du bär glasögon på grund av synfel eller för att du tycker att det är snyggt så bör du matcha bågarna med en läcker frisyr. Börja med att hitta ett eller flera par som passar både vardagens bestyr och till festen. Hos GLAS hittar du snygga och prisvärda bågar för alla stilar.

  • Deras runda glasögonmodeller Rakel, Saga och Grace är mycket trendiga för tillfället och går att enkelt kombinera med många olika frisyrer. Med runda glasögon är det särskilt snyggt att ha utsläppt hår eller en slarvig knut. Istället för att håret ska stjäla uppmärksamheten låter du glasögonen vara blickfånget.
  • De kattögonformade modellerna Diana och Holly passar utmärkt ihop med en feminin stil, gärna lockar, mycket glans eller hårspray. En lyxig kvinnlig frisyr är helt rätt ihop med kattbågar.
  • Markerade bågar som Eva, Kiara och Sophie är modeller som passar till de flesta frisyrer, även den klassiska hästsvansen. Undvik dock kort hår eftersom det kan få dig att se äldre ut med den här typen av glasögon.

Smink

När det kommer till makeup kan du sminka dig på samma sätt som vanligt, med några få undantag. Det är framförallt ögonsminket du bör tänka på när du bär glasögon. Om du har glasögon som korrigerar närsynthet kommer dina ögon att se mindre ut. Använd ögonskuggor och kajalpennor i kulörer som ger en illusion av större ögon. Ljusrosa, beige och vitt är exempel på färger som öppnar upp ögat. Om du däremot är långsynt kommer glasögonen att förminska ögonen. Välj i så fall mörka ögonskuggor och kajalpennor.