Anpassa hårvårdsrutinen efter din hårtyp

Trots att man kan dela in hårtyperna i ett antal kategorier är allas hår olika. Trots att två personer kan ha torrt hår är det inte säkert att den underliggande orsaken är densamma, det är dessutom inte säkert att samma produkter kan hjälpa båda personerna. Det är därför viktigt att alla anpassar sin hårvårdsrutin efter sitt eget hår. Idag finns det ett så stort utbud av olika produkter som riktar sig till olika hårtyper vilket ökar chansen att det finns en produkt som hjälper just dig och din hårtyp.

Ta hand om ditt hår

Det finns några tips om hur du bäst tar hand om ditt hår, oavsett vilken hårtyp du har. Det kan också vara bra att tänka på dessa rekommendationer om du är osäker på vilken hårtyp du har.

  • Använd skonsamma stylingprodukter,, och när du köper schampo och balsam är det bra om du letar efter de utan parabener och sulfater eftersom dessa ämnen sliter på hårets ytskikt.
  • Något många gör fel är att de tvätta håret för ofta. De med normal talgproduktion rekommenderas att endast tvätta håret max två gånger i veckan.
  • Hårinpackningar brukar främst rekommenderas till alla med torrt hår, men det betyder inte att du med normal, tunt eller någon annan hårtyp inte kan använda en inpackning. Det hjälper att göra håret mjukt och glansigt. Det ska användas efter att du har schamponerat håret, men innan du använder balsam.
  • Det viktigaste att komma ihåg är att hela utseendet, från huden till håret, påverkas av hur väl du tar hand om dig själv. Det är viktigt att du har en balanserad kost och får i dig tillräckligt med vitaminer.