Var rädd om ditt hår!

Att ta hand om sitt hår är viktigt för den som vill att håret ska se bra ut under en längre tid. I dagens samhälle utsätter man håret för färgning som sliter på håret, man använder stylingverktyg som sliter och dessutom tvättar man det onödigt mycket. I det här inlägget får du tips på hur du kan ta hand om ditt hår. Produkter som är bra för ditt hår går att köpa i butiker, ett bra exempel på det är Hudoteket, de säljer produkter för både hår och hud.

Färga håret mer sällan

En stor bov till slitningar på håret är hårfärgning. Det bästa du kan göra för ditt hår är att inte färga det alls. Men om du vill göra det ändå ska du se till att färga håret på ett sätt som gör att utväxten inte syns särskilt mycket om du vill att det ska gå längre tid mellan färgningarna. Prata med din frisör om dina önskemål så kommer det att gå fint att lösa.

Tvätta håret mer sällan

Många schampon och balsam innehåller kemikalier som sliter på håret. Därför ska du välja bort de schampon och balsam som innehåller parabener och sulfater eftersom de sliter på ditt hår. Det ska räcka med att tvätta håret max 2 gånger i veckan, ännu mer sällan om du har möjlighet. Ett trick många använder mellan tvättarna är torrschampo vilket ger håret en fräsch känsla mellan tvättarna.

Sätt upp håret

Om du är någon som sätter upp ditt hår ofta är det bästa du kan göra att variera uppsättningen i olika höjder. På så sätt slits inte ditt hår lika mycket. På natten kan du fläta in ditt hår för att undvika slitage.

Undvik värmeverktyg

Värme sliter rejält på håret. Därför ska du undvika att använda värmeverktyg så mycket det går, även om du använder dig av värmespray så slits håret ändå. Det finns flera sätt att locka håret utan värme. Du kan också välja att låta ditt hår lufttorka istället för att använda en hårfön.

Vårda ditt hår

För att ge ditt hår en extra boost finns det flera bra produkter på marknaden du kan använda dig utav. Till exempel håroljor som vårdar ditt hår, gör det mindre frissigt och ger det mer glans.

Det finns också hårmasker som innehåller vårdande ingredienser. Hårmasker låter du verka en stund innan du sköljer ur den.