Torrschampo – den snabba stylingen

Att tvätta håret gör att det ofta är lite enklare att styla, i alla fall för många. Dessutom känns håret fräschare och trevligare att ta i samt luktar godare. Men att tvätta håret sliter också och då finns det andra medel att ta till utan att behöva ställa sig i duschen. Ett sådant alternativ är torrschampot som gör att håret ser nytvättat ut fastän det inte är fallet.

Så fungerar ett torrschampo

Ett torrschampo masseras in i hårbotten genom sprayande. Ditt hår kommer alltså inte bli vått. Torrschampo finns från massor av varumärken som du både kan hitta på salonger och i vanliga stormarknader. Om du vill styla håret kan du hitta ett torrschampo för volym. Det faktum att du gnider in det i hårbottnen kommer att göra din kalufs större så att du kan forma den lite som du vill. En sådan frisyr gör sig riktigt snygg till en festlig makeup med produkter från de finare varumärkena som Clarins eller Dior.

Torrschampo för olika hårfärger

Om du är blond, rödhårig eller brunett spelar ingen roll – torrschampo finns för alla hårfärger, även färgade hår där man vill snygga upp färgen utan att behöva lägga tid och pengar på en ny toning. Det är således räddningen både när du vill fräscha upp din hårfärg och när du vill att håret ska se renare ut.

Effekten av ett torrschampo håller ungefär lika länge som när du skulle ha tvättat håret men här spelar naturligtvis märke och kvalitet in. Ett riktigt billigt torrschampo kan ibland kännas otillräckligt. Det finns dock undantag när det kommer till prisklasser. Batiste som kan köpas på ICA och andra stormarknader anses som ett av de billigaste torrschampona och det är faktiskt riktigt bra att använda. Det är lätt att applicera och effekten kvarstår länge. Även doften är god så att ditt hår känns riktigt nytvättat. Torrschampon är framtagna för att också underlätta stylingen, ungefär som en bas innan du applicerar andra stylingprodukter.