Balsammetoden – Så funkar det!

Är du trött på att ditt hår konstant ser trött och slitet ut? Har ditt hår blivit så torrt att det ser ut som svinto istället för långa, mjuka lockar? Vi vet precis hur du känner. Att ha problem med torrt och skadat hår är inte ovanligt. Vädret i Sverige gör sitt, men även alla stylingverktyg och produkter skadar ditt hår. Vi spenderar stora pengar på att köpa så bra och högkvalitativa schampon som möjligt, men sanningen är att schampot du har i duschen faktiskt kan vara orsaken till att ditt hår mår som det mår.

Att ha ett friskt, glänsande och vackert hår vill nog de allra flesta och det finns många behandlingar att använda sig av. Lider du av håravfall kan du boka behandling hos Nordic Hair, som är experter inom ämnet. Är det däremot torrt hår som är ditt problem kan balsammetoden vara rätt väg att gå.

Vad är balsammetoden?

Är du intresserad av hår har du säkerligen hört talas om balsammetoden tidigare, men för den som ännu inte vet vad det är så kommer här en enkel förklaring. Kort och gott kan man säga att balsammetoden går ut på att du skippar schampo helt och enbart använder dig av balsam för att tvätta och rengöra ditt hår.

För den som har råkat ta fel flaska och tvättat med balsam istället för schampo kan denna metod låta fruktansvärd. Håret blir stelt, klibbigt och fettigt. Ja, det är helt enkelt den effekt som balsam har på håret om du inte har använt schampo innan. När du använder dig av balsammetoden gäller det för det första att använda rätt typ av balsam, men också att vänja av håret med schampo.

Välj rätt balsam

Det är mycket viktigt att du väljer rätt typ av balsam för att du ska kunna känna att metoden faktiskt är något för dig. Här behöver du två olika typer av balsam. Det första som du ska använda är till för att rengöra håret och hårbotten. Detta balsam bör vara så lätt som möjligt och fritt från oljor och andra feta ämnen. När du har tvättat igenom håret sköljer du av med vatten och applicerar därefter balsam nummer två, det vårdande balsamet. Här kan du mer än gärna välja ett tjockare alternativ, så att ditt hår får den där mjuka glansen.

Balsammetoden tar tid

Du kommer inte att vara speciellt nöjd med ditt balsamtvättade hår efter första gången, inte heller efter andra eller tredje. Det tar ett tag för ditt hår och din hårbotten att vänja sig vid den nya formen av rengöring, men när du väl har lyckats komma dit så kan du skatta dig lycklig. Få hår är så starka och friska som de som inte behöver utstå alla kemikalier från schampo.