Värmeskydd för håret vid styling

Att styla, föna, platta och locka håret kan vara väldigt slitsamt. Håret får genomgå mycket slitage när man stylar det, gör olika frisyrer och färgar det. Därför är det viktigt att skydda håret och att ta hand om håret precis som man gör med huden.

För att håret inte ska bli lika slitet och förstört av att använda hårfön, stylingverktyg och av att färga håret finns det några saker man kan göra.

Man kan till exempel använda sig av Revlon värmeskydd för att förhindra slitage av håret när det utsätts för hetta vid styling. Detta skyddar håret från värmen och tillåter inte håret att slitas lika mycket som det annars skulle göra. Därför är det viktigt att använda sig av värmeskydd och liknande produkter innan man använder hårfön eller stylingverktyg.

För att reparera och hålla håret i ett gott skick bör man även använda sig av hårinpackning några gånger i veckan. Detta ger håret mer näring, fukt och vitaminer och hjälper även att reparera de skador och slitage håret har fått utstå av alla olika värmeredskap och hårfärg.

På detta sätt förhindrar man även vidare slitage när man stylar och färgar håret och håret kommer att hålla sig i ett mycket bättre skick.

Men för att ytterligare slippa kluvna toppar och slitet hår är det även viktigt att man klipper och toppar håret med jämna mellanrum. Detta håller håret friskt och fräscht och bidrar även till en bättre hårväxt.

När håret är slitet och består av kluvna toppar finns det större risk för håret att slitas av när man borstar håret. Därför är det bra att ta hand om sitt hår för att kunna ha så friskt, tjockt och långt hår som möjligt!